Beste Dorpsgenoten,

In het weekend van 17, 18 en 19 juni wordt weer het tweejaarlijkse dorpsfeest van Hoornsterzwaag/Jubbega gehouden. Het feest is ooit ontstaan in 1986 vanwege jubileum van school “Op e Grins”. Daarbij zijn de verschillende buurtverenigingen opgericht die ook nu nog centraal staan tijdens het feest.

Dit jaar is er gekozen voor het thema film, rondom dit thema is er een programma opgesteld. Alle buurten hebben binnen dit thema een genre gekregen die tijdens de activiteiten en de versiering centraal staan.

Op de vrijdagmiddag wordt er gestart met een gezellige middag voor de kinderen waarna in de avond de buurten strijden tijdens de traditionele buurtenkamp. De commissie heeft weer zijn uiterste best gedaan om leuke en uitdagende spellen te bedenken. De avond wordt afgesloten met muziek van DJ Blitz in de tent.

Op de zaterdagochtend wordt gestart met de Pipegaelloop die bestaat uit een kidsrun, hardloopwedstrijd en dit jaar voor het eerst ook een wandeltocht. Een mooie loop door een prachtige bosrijke omgeving en talloze wiken. In de middag is er een kinderplaybackshow en in de avond playbacken de buurten als van ouds tegen elkaar in de playbackshow. Daarna gaan de voetjes van de vloer met de band Jet-Set: Deze band staat garant voor een energieke en interactieve show, voorzien van de vetste mash-ups en medleys!

Zondagochtend is er een kerkdienst en in de middag is er matinee met Sano & Danis en gaan we kijken wie het beste uit de verf komt op de “Wipeout Sweeper”. In de avond is er een verloting en wordt er een prijs uitgereikt voor de buurt met de mooist versiering. Het feest wordt afgesloten met muziek van DJ Nathan.

Namens de feestcommissie,
het bestuur Stichting dorpsbelang Hoornsterzwaag-Jubbega,
wensen wij u allen een heel plezierig dorpsfeest toe!